Raktár fejlesztése

GINOP PLUSZ pályázatot nyert az ARGENTO Kft.:

  • Kedvezményezett neve: ARGENTO Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Projekt címe: Az Argento Kft. raktározási tevékenységének fejlesztése
  • Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03799
  • Feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 89 272 682 Ft
  • Támogatás mértéke: 50 %
  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. 03. 01.

Projekt tartalmának bemutatása:

Az ARGENTO Kft. a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című felhívásra benyújtott GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-03799 azonosító számú projekt keretében 89 272 682 Ft összegű feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert raktározási tevékenységének fejlesztésére.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló fejlesztés legnagyobb részét a saját tulajdonban álló, önálló raktárcsarnok felépítése teszi ki, amelynek eredményeként nagyobb területen lényegesen több acélcső és csőkészítmény tud raktározásra kerülni. Így a projekt tárgyát képező építési beruházás eredményeként egy összesen 1208 m2 területű csarnok kerül kialakításra.

A projekt részeként, a fentieken túl, egy olyan 4-utas elektromos Combilift (targonca) beszerzése valósul meg, amelynek emelési magassága legalább 7,5 méter, teherbírása pedig normál magasságban 4500 kg. Ezen eszköz fogja segíteni a belső logisztika hatékonyságát, egyszerre lehetővé téve a hosszú és nehéz áruk könnyed mozgatását az új csarnokban.

A megújuló energiaforrások igénybevételével egy környezetbarát, fenntartható cégműködés hosszútávú megvalósítása a cél, amely az alábbi két rendszer bevezetésével tud kialakításra kerülni:

  • 33,75 kWp-s névleges teljesítményű napelemes rendszer, ami a teljes energia fogyasztás, valamint
  • 20kW-s levegő-víz hőszivattyús rendszer, ami a hűtési- és fűtési szükségletek kielégítését szolgálja.

A tervezett változások (új telephely, új logisztikai mechanizmus, új készletgazdálkodási mechanizmus, digitális értékesítés bevezetése) alkalmazottakra, illetve a szervezeti kultúrára gyakorolt hatásait egy szakértő cég bevonásával, a változás-management keretein belül tervezzük feldolgozni, pozitív irányba terelni. Ehhez a szervezetünk digitális transzformációjának elősegítésével kapcsolatos tanácsadást vesz igénybe, összesen 50 óra időtartamban. Ezen kívül, a munkatársainknak olyan képzést is biztosítani szándékozunk, ami a digitális transzformációt segíti elő, mivel a tervezett nagyobb raktár volumentől várt forgalom- és munkamennyiség növekedés a digitális csatornákon történő értékesítést, ERP váltást vetít előre. Az ezt segítő soft skill képzést 5 fő munkatárs, 240 óra keretében végzi el.

Végezetül pedig az informatikai infrastruktúra is fejlesztésre kerül, a meglévő, időközben korszerűtlenné vált IT szerver cseréjévél.

Mindezeknek köszönhetően a tervezett fejlesztéssel a vállalkozás teljes raktározási tevékenysége megújul, a belső folyamatok fejlesztései mellett, a cég vevőinek még hatékonyabb kiszolgálása érdekében. A projekt tervezetten 2024.03.01-ig kerül megvalósításra a cég meglévő székhelyén, és az újonnan felépítésre kerülő csarnoknak helyet adó telephelyén, Törökbálinton.